Dijous, 30 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní acull a partir de dissabte tres propostes culturals dins del cicle Gost 2020

Sant Sadurní acull a partir de dissabte tres propostes culturals dins del cicle Gost 2020

El cicle ret homenatge a Mercè Gost, que va ser una important activista cultural a Sant Sadurní, i enguany engloba tres propostes al pati de l’Índex.

El programa s’inicia dissabte, amb l’espectacle teatre ‘No és país para negras’, de Sílvia Albert Sopale. Una proposta que ens parla de l’exili interior, un monòleg teatral que posa en escena una obra autobiogràfica per trencar estereotips i canviar mentalitats. L’obra, escrita en primera persona, ens convida a reflexionar sobre temes com el racisme, la sexualitat de la dona negra i la construcció de la identitat.
La següent proposta serà el dissabte 25 de juliol, amb el títol ‘Tarta Relena – Ora pro Nobis’. Marta Torrella i Helena Ros ofereixen una sessió a cappella millennial, amb cançons tradicionals pescades en diferents racons de la Mediterrània, cuinades amb aliments electrònics. Tracten les cançons de tradició oral com la resta de música que no ho és, amb un toc d’humor i amb un resultat sorprenent que s’ha definit com a gregorià progressiu o folk tronadet.
El programa es clourà el dissabte 22 d’agost, amb ‘Nymio’ de la companyia Zero en Conducta. Nymio és un solo íntim de 40 minuts de durada en el que els dits prenen el protagonisme sense oblidar altres llenguatges com el mim i la dansa. És un exercici de poesia visual que neix amb l’objectiu de despertar l’amor per les coses petites que estan a l’abast de la nostra mà. Narra històries tan petites com un somni que vol despertar el seu somniador, un nàufrag que espera ser rescatat i un nen que no pot volar.
Totes les sessions començaran a les 8 del vespre, al pati de l’Índex amb entrada per el carrer Pompeu Fabra. Els espectacles són gratuïts però cal fer reserva prèvia.
Donades les circumstàncies actuals, cal fer ús de la mascareta, i netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada. L’aforament serà limitat i reduït, es mantindran les distàncies socials, i l’entrada i sortida del públic es faran de forma esglaonada. L’entrada per el carrer Pompeu Fabra i la sortida pel carrer de Torras i Bages.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: