Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Presentat el projecte Penedès Circular per potenciar el reaprofitament dels residus industrials

L’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal i la Mancomunitat volen aconseguir la implicació de les empreses del territori en la lluita contra el malbaratament de recursos naturals.

Un projecte que han presentat el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, el president de l’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Lluís Valls, i el president de l’Àrea d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf, Miguel Delgado.
Montfort comentava que el Penedès sempre ha estat un territori que ha vetllat per la preservació del medi i els recursos; i destacava que aquest projecte va precisament en aquesta línia.
Des del Consell Comarcal, Lluís Valls posava l’accent en el fet que es tracta de treballar en la línia dels objectius econòmics i energètics que marca la comunitat europea, però que l’aplicació i la resolució s’ha d’acabar fent a nivell local des dels municipis. L’ús d’energies sostenibles, fer producció i consum responsable, vetllar per el clima són algunes de les propostes que es posen sobre la taula des de la Comissió Europea i també des de la estratègia a nivell estatal amb l’horitzó del 2030.
Finalment des de la Mancomunitat, Delgado comentava que la seva funció és donar suport als Ajuntaments i consideren que aquest projecte pot ser una bona eina per promoure noves idees de negoci i potenciar la interrelació entre les empreses.
A partir d’ara des de les tres administracions es faran els contactes amb les empreses per tal de mirar que participin en el projecte, que en definitiva ha de tenir també una repercussió positiva a nivell de reducció de despeses per els propis negocis al mateix temps que ajudar a lluitar contra el malbaratament de recursos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: