Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament aprova un Pla Econòmic i Financer per dos anys en el ple telemàtic del mes de juny

L’Ajuntament s’hi ha vist obligat perquè va tancar l’exercici del 2019 amb incompliment dels objectius de la regla de la despesa.

Aquest dimarts s’ha celebrat de manera telemàtica el Ple ordinari del mes de juny a l’Ajuntament de Vilafranca. Un dels acords destacats ha estat el de l’aprovació d’un Pla Econòmic i Financer per els anys 2020-2021, al que l’Ajuntament s’hi ha vist obligat en tancar l’exercici del 2019 amb incompliment dels objectius de la regla de la despesa. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, remarcava que el 2019 hi va haver circumstàncies puntuals que no es repetiran en els exercicis següents, de manera que no s’hagi d’aplicar cap mesura.

Eladio García, de C’s anunciava l’abstenció en aquest punt, tot i recordant que no eren presents al consistori quan es va plantejar el pressupost del 2019. 

El regidor de VeC, Ramon Arnabat , també es va abstenir entenen que el Pla és correcte, però que caldria analitzar perquè s’ha arribat a aquesta situació, entent que s’ha fet una mala gestió.

Per la seva banda la regidora de la CUP, Maria Ramon apuntava el vot en contra, perquè el pressupost contempla polítiques d’inversió que disten molt dels seus posicionaments.

I també va anunciar el vot contrari el regidor d’ERC, Salvador Campamà, sent molt crític amb la gestió del govern. Per dues raons principals, entenent que el tancament amb 2M€ de dèficit respon a una mala gestió i electoralisme donat l’increment d’inversions en any electoral.

Aureli Ruiz apuntava que part de les inversions assumides en el 2019 són d’obres que encara ara estan en marxa com el pavelló de la zona esportiva o la Casa de la Festa Major.

D’altra banda en el ple d’aquest dimarts també es van prendre altres acords destacats. Per exemple la modificació de l’ordenança del preu públic pel servei al Centre Àgora, complementant les acordades en el mes anterior dins del pla de xoc per la Covid-19. En aquest punt Ramon Arnabat i Mònica Hill van reclamar la reunió de la junta de portaveus per fer el seguiment de l’execució del pla de xoc.

El punt que va recollir la unanimitat de l’oposició en contra de la proposta del govern va ser el de la modificació del catàleg dels llocs de treball. Des de l’oposició es va reclamar que no s’utilitzi la fórmula de lliure designació perquè impedeix la promoció interna. Finalment entre els acords de gestió es va aprovar el Catàleg de Serveis Socials. El regidor Ramon Zaballa, destacava l’eina aclaridora per marcar totes els drets i els deures dels ciutadans en matèria social.

El catàleg es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: