Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament actualitza la seu electrònica de la seva web que permet fer 260 tràmits telemàtics

La nova seu electrònica permet també obtenir el IDCAT mòbil, necessari per poder fer les gestions des del telèfon mòbil i que és una de les novetats de la nova web.

El tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, han aquest matí la renovada seu electrònica de la web municipal. Una eina que de fet ja existia, i que com ha explicat Ruiz s’ha estat renovant en aquest darrer any per tal d’adaptar-la a les necessitats actuals i poder oferir més facilitats al ciutadà, a les entitats i a les empreses, en el seu contacte amb l’administració local. Amb aquesta renovació, la majoria de tràmits es poden fet ja de manera telemàtica.
En aquests moments, segons apuntava Ruiz, a través de la seu electrònica es poden gestionar uns 260 tràmits amb l’Ajuntament, pràcticament tots de manera totalment telemàtica. La voluntat és que poc a poc tot el contacta entre la ciutadania i l’administració es pugui fer ja amb aquesta eina.
En aquest sentit, l’alcalde remarcava que la intenció primera és agilitar i facilitar al ciutadà l’accés a l’administració; però al mateix temps per a l’administració representa un esforç important per tenir tota la seva informació al dia.
Per tal precisament de facilitar l’accés a aquesta eina, des de la mateixa web es pot demanar l’identificador digital de l’IDCAT per a mòbil, amb la qual cosa totes les gestions es poden fer des d’un telèfon mòbil.
Amb aquesta iniciativa es volen reduir les cues a les oficines municipals, el consum excessiu de paper i al mateix temps agilitar les tramitacions i la transparència cap el ciutadà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: