Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP vol impulsar una targeta-moneder d’impacte social vinculada al comerç de proximitat

La CUP de Vilafranca també presentarà, al proper Ple Municipal, una moció de suport als treballadors i treballadores de Nissan.

La formació presentarà una moció al proper ple municipal perquè des de l’Ajuntament de Vilafranca es creï d’una targeta-moneder d’impacte social que només podrà ser utilitzada per comprar productes de primera necessitat. Aquesta és una iniciativa que té com a objectiu dotar d’un instrument nou als ajuts econòmics per a alimentació i productes de primera necessitat, que atorguen els serveis socials municipals a persones que es troben en una situació de necessitat o vulnerabilitat. Asseguren que aquesta targeta ja funciona amb èxit a diferents ajuntaments catalans com Barcelona, Sant Cugat, Montmeló o Palma, i arran de les noves situacions generades per la Covid-19 se n’ha potenciat la seva distribució. Des de la CUP creuen que la targeta-moneder social pot afavorir la normalització de l’ajuda superant l’estigmatització d’haver d’acudir a centres benèfics i caritatius. Un dels avantatges d’aquesta iniciativa és la de poder escollir els aliments a consumir, i les persones beneficiàries també podran escollir les botigues de proximitat i confiança. Per altra banda, l’Ajuntament podrà establir acords amb diferents comerços per a l’aplicació de descomptes en productes bàsics, un fet que pot relacionar-se amb un conveni signat amb aquells comerços petits, locals i de proximitat.
Des de la formació asseguren que el funcionament és ben senzill. La targeta-moneder, com el seu nom indica, serà carregada amb aquell import determinat al pla de treball respectiu perquè sigui destinat a la compra de productes de primera necessitat.
Finalment, des de la CUP de Vilafranca també presentaran, al mateix Ple Municipal, una moció de suport als treballadors i treballadores de Nissan que amb el tancament de les plantes catalanes pot deixar a 3.000 persones de la multinacional sense feina, i afectar a més de 20.000 persones, a tota Catalunya, que treballen en empreses que produeixen per l’automobilística japonesa, com és el cas de l’empresa Marelli de Santa Margarida i els Monjos, que dedica gairebé el 100% de la seva producció a abastir a Nissan i on hi treballen més de 70 persones en l’actualitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: