Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja hi ha una nova desbrossadora per a la prevenció d’incendis al Penedès-Garraf

Entra en funcionament gràcies al conveni de col·laboració entre la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Federació d’ADF del Penedès-Garraf per al desenvolupament d’un sistema de prevenció d’incendis.

La Mancomunitat posa a disposició de les institucions del territori, una màquina que actua com a desbrossadora forestal i permet realitzar les feines de neteja forestal tant necessàries per a la prevenció d’incendis.

El president de la Federació d’ADF Penedès-Garraf, Ramon Torrents, remarca que el futur passa per la prevenció dels incendis.

Per la seva banda el president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, assenyala que la màquina oferirà un servei primordial.
Es tracta d’un vehicle eruga no tripulat, que gestionarà la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Penedès-Garraf, i que també podrà ser utilitzada en cas d’incendi forestal, tant per obrir línies de defensa a mode de talla focs, com per ancorar contrafocs o per obrir franges de baixa combustibilitat amb l’objectiu de garantir la seguretat dels equips d’extinció.
La desbrossadora està dirigida des d’un comandament remot que permet controlar la màquina a una distància d’uns 100 metres. Al ser un vehicle eruga, s’adapta a l’orografia del terreny amb inclinacions o pendents, que poden anar dels 40º als 60º. Així mateix, pot triturar matolls i troncs de diàmetres petits.
L’objectiu és que la màquina doni servei tot l’any, principalment en l’època de baix risc d’incendi, i pugui ser utilitzada pels ajuntaments i altres institucions del territori per a l’obertura de franges i neteges de sota bosc. Es tracta de la primera màquina d’aquesta tipologia que es destinarà en aquest tipus de servei a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: