Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president del Col·legi de Metges de Barcelona veu complicat poder fer castells a les places

La principal dificultat és que s’ha d’evitar el contacte físic, cosa molt complicada en el cas de les pinyes, tot i que tècnicament es pugui garantir que els qui pugen als castells no estan infectats

Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges de Barcelona va ser el protagonista de l’entrevista a Penedès Televisió aquest dijous. En el decurs de la conversa va parlar de com ha viscut el sector de la sanitat aquesta crisi provocada per la Covid-19. Ja gairebé al final de l’entrevista se li va preguntar per si veia factible, en el moment actual, poder fer castells aquests propers mesos.
Padrós va remarcar que era complicat parlar-ne ja que hi ha molts condicionants a tenir en compte, i apostava per pensar en solucions imaginatives que permetessin la pràctica castellera amb el menor risc. Apuntava però que, tècnicament i de la mateixa manera que s’ha fet amb els jugadors de futbol que passen controls abans dels partits, es podrien buscar maneres per assegurar que els membres de les colles no estesin contagiats. Veu més complicat però el tema de garantir qüestions de distanciament social, i posava com a exemple les pinyes.
Padrós recordava que els partits de futbol es juguen en recintes tancats, sense públic, i que per tant en principi totes les persones que hi prenen part estan sense la malaltia. En una plaça castellera, ho veia força més complicat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: