Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou Catàleg de Serveis Socials facilita l’atenció i dona transparència a les actuacions

Aquest dimarts el ple municipal de Vilafranca aprovava inicialment, amb els vots favorables de tots els grups polítics, el Catàleg de Serveis Socials de l’Ajuntament.

És una eina important per a l’organització dels serveis municipals. Amb aquest document es posa ordre i es regula tot el conjunt de serveis, l’anomenada “oferta” de l’ajuntament a la ciutadania en general en l’àmbit dels Serveis Socials. D’aquesta manera es facilita la informació que permet al ciutadà exercir els seus drets i complir amb els seus deures amb tot el coneixement necessari.
Un cop desplegades les seves actuacions, el document permetrà comprovar el grau de compliment per part dels serveis en relació als compromisos assumits i fomentar la millora contínua. També s’hi contempla avaluar el grau d’eficàcia i de rendiment de l’organització.
Segons explica el regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa el Catàleg de Serveis Socials garanteix el dret d’accés als serveis socials, clarifica i permet visualitzar la funció d’aquests serveis.
Zaballa remarca que es tracta d’oferir serveis públics, no pas caritat.
També s’ha estructurat fer-lo un document clar i entenedor, ja que disposa de diferents apartats com la identificació del servei, l’oferta, les fitxes del catàleg, la normativa reguladora, la col·laboració i participació ciutadanes i els compromisos de qualitat. El catàleg es divideix en diferents àmbits i a cada fitxa hi figura la definició, els recursos disponibles, el cost del servei, els terminis de sol·licitud o les condicions d’accés.
El regidor assegura que és un document viu amb revisions periòdiques que s’anirà ampliant amb noves informacions en funció de l’evolució dels serveis i de la situació.
En moment de l’aprovació del Catàleg en el Ple del dimarts, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, reiterava que Vilafranca és un dels municipis amb més despesa per càpita en matèria de serveis socials de la província de Barcelona i és important que hi hagi aquest catàleg on es puguin visualitzar d’una forma clara”.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: