Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El CAAD Penedès busca voluntaris per cuidar gats acabats de néixer

El CAAD Penedès busca voluntaris per cuidar gats acabats de néixer

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat activa el programa de cases d’acollida de gatets lactants, i recomana esterilitzar gats i gossos per evitar els abandonaments.

Després d’una primavera plujosa i més freda de l’habitual que ha fet endarrerir els períodes de zel i gestació dels gats, arriben al centre les primeres cadellades abandonades. En molts casos arriben sense la mare que els alleta i per aquest motiu el CAAD Penedès activa el programa de cases d’acollida de gatets lactants, tot buscant voluntariat que es faci càrrec de cuidar-los per a que tirin endavant.
Després de 2 anys de funcionament del programa, s’ha comprovat que és una eina bàsica per atendre correctament als gatets orfes. Gràcies a la feina desinteressada del voluntariat augmenta la supervivència dels cadells. Fer de mainadera implica tenir un o més gatets en acollida temporal fins que mengin tots sols, amb el que sempre seran cadells de menys de 2 mesos sense la seva mare. Donat que els cadells arriben sense avisar i amb poc marge d’hores per trobar casa d’acollida, qui vulgui fer de mainadera ha de residir a prop del CAAD i poder-se desplaçar el més aviat possible un cop rebi l’avís. Les persones que facin de mainaderes s’hauran de comprometre a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin i a socialitzar-los amb el tracte humà, de cara a la seva adopció posterior.
Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible, el CAAD facilitarà recursos informatius i s’encarregarà de donar els consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, i gestiona la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: