Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO, UGT i USOC volen un gran acord per «rescatar» persones, llocs de treball i salaris

La convocatòria va ser seguida a una dotzena de ciutats catalanes, entre elles Vilafranca, amb una concentració aquest dissabte a la plaça del Penedès.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a tot l’estat una mobilització convocada pels sindicats CCOO, UGT i USOC amb el lema ‘Un acord per rescatar les persones, els treballs i els salaris’.

En el marc de la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de COVID-19, els sindicats s’han mobilitzat per reclamar un gran pacte per a un «nou model social i econòmic, on les persones estiguin al centre de les decisions, perquè ningú quedi enrere i perquè es vetlli per la qualitat de la nostra democràcia».

La mobilització també servia per posar en valor el diàleg social i la necessitat d’apuntalar els serveis públics i els treballs essencials.

Els sindicats destaquen que la pròrroga dels ERTOS fins al 30 de setembre permetrà donar estabilitat a molts treballadors i treballadores. Però recorden que la feina no acaba aquí.

Els sindicats reclamen un gran acord per dirigir la sortida de la crisi «cap a un nou model industrial, energètic, turístic, de mobilitat i de comerç», de manera que les transicions siguin justes per a les persones i que no es quedi ningú enrere.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: