Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

5 ajuntaments de la comarca han elaborat un protocol de festa major per aquest estiu

Són els ajuntaments de La Granada, Castellví, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Martí i els Monjos, que celebren les seves festes majors a l’estiu.

Davant les incerteses que provoca la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus COVID-19, han estat valorant conjuntament un model festiu per aquest estiu 2020.
En un manifest exposen que les festes majors són un dels elements més importants del nostre patrimoni immaterial i de la cultura mediterrània que ens caracteritza. Una forma de relació veïnal que ha anat evolucionant al llarg dels segles que, en essència, manté l’esperit de sociabilitat entre les persones. Aquest estiu, aquest lligam entre veïns i veïnes serà difícil que es pugui establir de la forma habitual i les festes majors no seran el mateix. Malgrat tot, enguany els 5 ajuntaments no tiren la tovallola i es neguen a donar per perduda la celebració d’aquestes tradicions.
Aposten per fer córrer la imaginació i crear unes festes de proximitat, unes festes realment locals, que es visquin des dels pobles i sense desplaçaments entre localitats. Unes festes que relliguin alguns esdeveniments reals amb la tecnologia que els permet fer-les arribar a cadascuna de les llars dels veïns i veïnes, i amb la garantia de totes les mesures de seguretat vigents en aquests moments.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: