Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca aprova un pacte local amb un pla de xoc de mesures socials i econòmiques urgents

Tots els grups municipals de l’Ajuntament han arribat a l’acord, en ple municipal que ha tingut lloc aquest dimarts de forma telemàtica, per crear un pla de xoc de mesures socials i econòmiques.

Davant la situació excepcional amb motiu del COVID-19, que ha desencadenat una crisi sanitària, social, econòmica i humanitària, l’Ajuntament de Vilafranca, que com tots els ajuntaments, és l’administració més propera a la ciutadania, creu que és necessària, ara més que mai, una total coordinació, des de la complicitat i la lleialtat institucionals amb la resta d’administracions i alhora disposar d’instruments efectius per donar resposta a totes les situacions que està generant aquesta crisi.
Per fer front a aquesta situació de crisi caldrà que es destinin recursos públics per tal de garantir les necessitats bàsiques d’una gran part de la població. Moltes d’aquestes demandes s’hauran de vehicular a través de les entitats locals, que són les que poden detectar-les amb més facilitat i donar-hi resposta. És per això que la moció aprovada demana dotar de recursos als ajuntaments per fer front a l’emergència social i econòmica generada per la crisi sanitària i donar una resposta àgil a les demandes bàsiques de la població. En concret, l’Ajuntament insta el Govern de l’Estat a modificar les lleis existents per tal que el món local pugui mobilitzar els seus superàvits i romanents disponibles sense limitacions; insta el govern de la Generalitat a l’aprovació d’un pla de liquiditat extraordinari per als ens locals, al marge dels Fons de Cooperació Local i a l’aprovació d’un pla de reconstrucció social i econòmica que defineixi les inversions previstes i impulsi actuacions normatives, econòmiques i de tot tipus per protegir els col·lectius vulnerables i impulsar sectors vitals com les petites i mitjanes empreses, l’economia social i solidària, i els autònoms. Finalment es reclama a l’Estat que impulsi la millora del finançament dels municipis, perquè els ajuntaments tinguin liquiditat suficient per fer front a les inversions en les polítiques socials i econòmiques. A més, també es demana la participació i planificació conjunta dels ajuntaments amb el govern de l’Estat i el govern de la Generalitat i el calendari del desconfinament, que necessàriament haurà de ser gradual i amb les màximes garanties sanitàries.
Pel que fa a mesures específiques per a Vilafranca, es vol generar un acord per reimpulsar Vilafranca, amb la creació de taules de treball, amb representació de tots els partits polítics, sindicats, entitats relacionades amb els diferents àmbits i amb la participació ciutadana, per a consensuar mesures i propostes per lluitar contra els efectes de la pandèmia. En aquest sentit, el Ple de l’Ajuntament en la seva totalitat encapçalarà aquest acord, i contemplarà les modificacions pressupostàries necessàries del 2020 per fer front a les mesures que es vagin acordant. També es revisaran les Ordenances Fiscals del 2020 per tal d’establir les mesures que es puguin aplicar ja per ajudar a aquelles activitats i persones més afectades per aquesta crisi.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: