Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’institut Milà i Fontanals organitza gimcanes i xerrades virtuals durant les preinscripcions

Aquest curs l’Institut Milà i Fontanals no ha pogut celebrar la jornada de portes obertes, prevista per al dissabte 14 de març, a causa del tancament dels centres educatius per la pandèmia del coronavirus. Per aquest motiu, i coincidint amb els períodes de preinscripció d’ESO i Batxillerat, el Milà durà a terme una gimcana cultural de caràcter virtual per a alumnes d’ESO el dijous dia 14 de maig i una altra per a alumnes de Batxillerat el dimarts dia 26 de maig.

Les dues gimcanes estan obertes a tothom qui hi vulgui participar, però s’adrecen especialment als alumnes i famílies interessades a cursar estudis al centre de cara al curs que ve.

Els participants s’hauran de connectar a dos quarts de 6 de la tarda a la pàgina web del centre on començarà l’activitat. Cada gimcana començarà al bell mig del pati del centre i en aquest punt es lliurarà a cada família o participant un mapa de Vilafranca amb diversos punts marcats formant un itinerari i un qüestionari amb diverses preguntes on caldrà anotar les respostes. Es podrà triar entre sis itineraris en funció de l’interès de cada participant: itinerari científic, itinerari tecnològic, itinerari artístic, itinerari literari, itinerari musical i itinerari històric. Un cop es doni el tret de sortida, cada participant haurà de completar l’itinerari triat utilitzant l’aplicació Google Street View. 

Les gimcanes donaran pas a les xerrades: una prevista pels estudiants de secundària el 14 de maig i l’altre pels de Batxillerat el proper 26 de maig. Les dues començaran a les 6 de la tarda i es podran seguir per l’instagram @insmila i també a través de Youtube. Serviran per donar conèixer el centre, l’oferta formativa que inclou l’ESO i les quatre modalitats de Batxillerat, i el seu projecte educatiu.

Recordem que la preinscripció d’enguany es farà entre el 13 i el 22 de maig per als alumnes d’infantil, primària i secundària. Per al batxillerat, la preinscripció serà del 27 de maig al 3 de juny. Les sol·licituds s’hauran de presentar de forma telemàtica per evitar el desplaçament de les famílies als centres. Per aquelles persones que tinguin problemes per fer-la via internet, es podrà fer presencialment al centre elegit en primera opció entre el 19 i el 22 de maig, però caldrà demanar en aquest cas, cita prèvia. Des del Milà i Fontanals creuen que poca gent l’haurà de fer de manera presencial, però que estan preparats per assumir el gruix de gent que necessiti un acompanyament en aquest procés.

Des del Milà i Fontanals expliquen que en aquesta situació d’excepcionalitat, els mestres i professors estan destinant molts esforços a arribar a tothom, per tal que cap alumne en pateixi les conseqüències.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: