Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Autòdrom Terramar tornarà a obrir portes a Sant Pere de Ribes gairebé 100 anys després

La Comissió territorial d’urbanisme del Penedès ha aprovat definitivament el projecte per implantar un centre d’esdeveniments relacionats amb el món eqüestre i del motor a l’antic autòdrom.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha celebrat per primer cop les comissions territorials d’urbanisme. Els ordres del dia, però, han inclòs només aquells expedients que s’han considerat indispensables per a la protecció de l’interès general o per al funcionament bàsic dels serveis.
La Comissió territorial d’urbanisme del Penedès ha aprovat definitivament el projecte per implantar un centre d’esdeveniments relacionats amb el món eqüestre i del motor a l’antic autòdrom de Sant Pere de Ribes, convertint aquestes pistes, ara en desús, en un nou pol d’activitats econòmiques.
El 1923 es va disputar a Vilafranca el tercer Gran Premi de la Penya Rin, una de les entitats que van impulsar l’esport del motor a Catalunya. L’èxit de public va generar la idea de crear l’autòdrom Terramar, que es va construir el mateix any 1923 i es va convertir en el primer de l’Estat espanyol i el quart del món, tot i que va acollir curses de cotxes durant un període molt breu. L’element més destacat és la pista ovalada de 2 quilòmetres de llargada i uns peralts molt pronunciats, d’entre 60 i 90 graus, que es conserva íntegrament.
A la pista es podran alternar, en funció de l’època de l’any, activitats eqüestres de competició, i altres activitats de lleure i esportives a l’aire lliure.
Aquests usos es complementaran amb la construcció de dos hotels cap a l’est, amb una capacitat d’entre 250 i 260 places, i amb espai per a usos terciaris i per a un equipament públic.
El projecte evitarà el progressiu deteriorament d’aquesta instal·lació històrica i permetrà la conservació d’un element cabdal de la cultura automobilística catalana. Per fer possible tot plegat, es preveu una inversió inicial de 25 milions d’euros per a la part d’esdeveniments eqüestres i motor. També es calcula que es generin al voltant de 200 llocs de treball en la fase final del projecte, a més dels necessaris per a la creació i construcció d’infraestructures, que es puguin crear de manera indirecta per les despeses i les col·laboracions que es volen establir amb proveïdors locals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: