Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La FEGP no està d’acord amb la proposta de desescalada presentada pel Govern de la Generalitat

La Federació del Gran Penedès, que agrupa un miler d’empreses de les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, manifesta el seu desacord amb la proposta de desescalada de la Generalitat.

En un comunicat apunten que les comarques de l’Alt Penedès i Garraf, que formen part de la Regió Sanitària Barcelona, són comarques que queden fora de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Això comporta força desavantatges en l’àmbit de la comunicació que afecten directament la competitivitat dels sectors econòmics de les dues comarques. Per aquest motiu els sorprèn i estan en total desacord amb la proposta de desconfinament plantejada, en què es considera el Penedès al mateix nivell que l’Àrea Metropolitana, argumentant que es fa en base a dades sanitàries i dades de mobilitat. La realitat de la mobilitat a les comarques del Penedès i Garraf i les xifres sobre l’impacte del Covid-19 no ho justifiquen. Per exemple a l’Alt Penedès hi ha un índex de Contagis/població del 0’53% i de Defuncions/població del 0’14% i al Garraf són encara millor, contrastant amb les del Barcelonès que són del 1% i del 0’20% respectivament. Per això demanen al Govern de la Generalitat que reconsideri la seva proposta i la faci per comarques, tenint en compte les dades i circumstàncies de cada una d’elles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: