Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Barraca veu perillar la penjada d’estelades i la festa major alternativa de Vilafranca

La Barraca veu perillar la penjada d’estelades i la festa major alternativa de Vilafranca

Durant aquest confinament, estan sent molt actius a les xarxes socials, especialment a Instagram. Han fet una xerrada sobre la precarització del sector cultural amb el sindicat de músics. També han fet un parell de quintos musicals que, reconeixen, han tingut molt d’èxit.

L’emergència sanitària provocada per la covid-19 ha afectat de manera significativa al sector cultural i posa en perill actes lúdics i festius de les properes setmanes i mesos. Els administradors de la FM estan a l’espectativa de si es podrà celebrar la més típica i també estan a l’expectativa les persones que formen part de La Barraca, col·lectiu autogestionat que s’encarrega de la organització de la festa major alternativa, que inclou diversos concerts i activitats, inclosa la tradicional penjada d’estelades a Santa Maria que enguany arriba a la seva 25ena edició. La Marta Soler, una de les integrants de la Barraca, confessa que ara mateix són pessimistes.

La Barraca és un col·lectiu que es dedica a l’autogestió de la cultura. Promou un model d’oci alternatiu i de caràcter popular i s’encarrega de dinamitzar la vila a través de concerts i activitats diverses. Aquest any tenien previst celebrar els seus 15 anys de vida com a col·lectiu i els 25 anys de la penjada d’estelades. El coronavirus pot ser que els aixafi els plans però de ben segur que, quan tot això passi, podran celebrar-ho amb tothom com els agrada: al carrer i amb la resta de veïnes i veïns de Vilafranca i comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: