Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxC del Penedès celebra l’avenç en la desescalada per part del territori

Si el govern central dona el vist-i-plau aquest cap de setmana, l’Alt Penedès-Garraf passarien dilluns a la fase 1. Una fase que, segons el delegat territorial, ajudaria a la reactivació econòmica

Després de molts dies reclamant des del territori la diferenciació del sector sanitari Alt Penedès-Garraf-Cunit de la Regió Metropolitana Sud, avui finalment la Generalitat ha acceptat proposar l’Alt Penedès i el Garraf, juntament amb l’Àrea del Baix Montseny, per passar a la fase 1 del desconfinament el proper dilluns. El Delegat Territorial del Penedès, Pere Regull, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch i el president del PdeCat a la Vegueria del Penedès, Jaume Casañas han ofert una roda de premsa aquest dijous a la tarda per a valorar aquesta noticia. Regull afirmava que aquesta decisió de Salut ha vingut per la pressió que s’ha pogut fer des del territori en base a indicadors estrictament sanitaris.
Celebra la decisió i espera que amb el pas a la fase 1 es pugui anar avançant en la reactivació econòmica del territori.
El delegat territorial i alcalde de Vilafranca ha avisat que si Madrid ho accepta i dilluns s’entra en fase 1, l’Ajuntament serà molt estricte en el control del que es pot fer i del que no. Per la seva banda, Jaume Casañas feia referència a la Vegueria Penedès apuntant que aquest pot ser l’embrió del desplegament que tant s’espera al territori.
El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, també es mostrava satisfet d’aquest avenç en la desescalada que atribuïa a la gent que ho ha fet bé. I demanava a la ciutadania que en la fase 1 continuïn fent les coses bé i amb seny per a poder passar a la fase 2 el més aviat possible.
Si finalment aquest cap de setmana el govern central aprova la proposta de la Generalitat, l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Montseny, juntament amb les regions sanitàries de Lleida, de Catalunya Central i de Girona entrarien a la Fase 1 a partir del proper dilluns 18 de maig.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: