Dissabte, 6 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida treballa amb la previsió de poder entrar dilluns a la fase 1

L’alcaldessa Lluïsa Llop lamenta haver quedat fora de la fase 1 i es planteja la possibilitat de tornar a tenir l’Hospital de Vilafranca com a referent, enlloc del de Martorell.

Aquesta setmana l’Alt Penedès ha passat a la fase 1 del desconfinament, però els municipis de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons en quedaven fora ja que depenen a nivell sanitari de l’Hospital de Martorell. Per tant aquesta setmana, les imatges de força gent al carrer, terrasses de bar ocupades i botigues obertes, contrasta amb quietud i mesures de més confinament que es veien dimecres al migdia a Gelida en fase 0 ampliada com la resta de la zona sanitària metropolitana sud de la que forma part.
L’alcaldessa d’aquest municipi, Lluïsa Llop, apunta que treballen amb l’esperança de poder passar dilluns a la fase 1 que permeti recuperar una certa normalitat.
Llop recordava que en el seu moment el desplaçament cap a Martorell era molt més fàcil i ràpid que cap a Vilafranca, i que per aquest motiu a nivell sanitari es va decidir en la dècada dels 90 del segle passat marcar l’Hospital de Martorell com a referent. Des del moment en que es va fer l’accés sud a l’autopista però, la mobilitat cap a la capital de la comarca ha millorat. Així, Llop comenta que es podria plantejar demanar al departament de sanitat poder fer aquest canvi d’adscripció com a hospital de referència, però que abans caldria també consultar-ho amb els veïns del municipi.
Llop considera que la manca de desplegament dels serveis de les diferents conselleries al Penedès, un cop es va aprovar la seva realitat com àmbit comporta situacions com la que s’està vivint en aquests moments a Gelida. Reconeix que és complicat, sobre tot en temes com Salut, però al mateix demana celeritat a les administracions i al delegat territorial al Penedès per fer-ho realitat ja que s’està demostrant que és una necessitat per els municipis poder tenir aquest ordenament territorial desplegat.
De moment, des de l’Ajuntament de Gelida es treballa en el dia a dia de contenció de la pandèmia i en mesures per tal de mirar d’ajudar tant els ciutadans com els negocis del municipi a recuperar la normalitat. Ara per ara són conscients que Gelida continuarà anant segurament un pas per darrera de la resta del Penedès en aquest progressiu desconfinament; i esperen poder passar dilluns a la fase 1.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: