Diumenge, 23 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els centres d’Àltima a les comarques del Garraf i l’Alt Penedès, preparats per a la fase 1

Els centres d’Àltima a les comarques del Garraf i l’Alt Penedès, preparats per a la fase 1

Àltima és a punt per restablir els serveis als tanatoris que gestiona al Garraf, a Sitges, Cubelles-Cunit i Vilanova i la Geltrú; i a l’Alt Penedès, a Vilafranca i Lavern.

En un comunicat, expliquen que estan preparats per reobrir amb totes les garanties de seguretat per als usuaris, complint amb les mesures de contenció establertes pel Ministeri de Sanitat per a aquest nou estadi de desescalada i que des de dilluns passat ja es van posar en marxa al tanatori que Àltima té a l’Arboç, al Baix Penedès.

El més destacable d’aquesta flexibilització d’algunes de les mesures durant la fase 1 són la possibilitat de la represa de vetlles i cerimònies. Les sales de vetlla de tots els centres d’Àltima estaran limitades a un màxim de deu persones simultàniament, que hauran de respectar en tot moment els dos metres de distància i hauran de d’anar protegides amb mascareta. Per reduir al màxim el risc de contagi entre els usuaris, Àltima evitarà també l’obertura de sales de vetlla contigües, instal·larà dispensadors de gel desinfectant i facilitarà fins a deu mascaretes a cada família. Pel que fa als oratoris, s’hi permetrà la celebració de cerimònies de comiat limitant l’aforament a un terç de la capacitat de l’espai. Els assistents a l’acte, que necessàriament hauran de dur mascareta, caldrà que respectin una distància de seguretat d’un metre com a mínim, per això, la funerària en facilitarà la distribució oportuna senyalitzant els seients que puguin ocupar. A l’accés de l’oratori s’hi trobaran també dispensadors desinfectants de mans. Tant les sales de vetlla com els oratoris es netejaran i desinfectaran amb freqüència, i sempre després de cada ús.

En relació a les comitives d’acompanyament a l’enterrament o la incineració del difunt, es permetrà la presència d’un màxim de 15 persones, més un ministre de culte, que en tot cas hauran d’anar protegits amb mascareta i estar separats amb un distància mínima de seguretat de dos metres. Tant al cementiri com al crematori, Àltima posarà a disposició de les famílies dispensadors de gel desinfectant.

A més, per evitar aglomeracions, s’organitzaran les entrades i sortides dels accessos principals dels tanatoris i cementiris, així com dels oratoris quan es dugui a terme una cerimònia.

S’han instal·lat mampares protectores a les recepcions i despatxos d’atenció a les famílies, a més de proveir amb pantalles facials protectores tot el personal d’aquesta àrea. Es facilitaran, també, dispensadors de gel hidroalcohòlic i es col·locaran plafons informatius sobre les mesures de protecció, seguretat i higiene necessàries a diversos punts dels edificis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: