Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bon balanç del primer dia de mercat dels dissabtes a Vilafranca

Segons un càlcul aproximat, unes 2.500 persones van anar a comprar aquest dissabte al mercat no sedentari de Vilafranca.

Era el primer mercat des que es va decretar l’estat d’alarma, el passat 14 de març, i tenia un format diferent al tradicional per complir amb les mesures de seguretat davant el coronavirus.

El mercat va comptar amb unes 25 parades d’alimentació de productors de la terra i planter i es va situar a la rambla de Sant Francesc. L’espai es va perimetrar i senyalitzar per controlar-ne l’aforament i el respecte per les distàncies de seguretat. A més, es va establir l’obligatorietat d’accedir al recinte amb mascareta.

La tècnica de mercats de l’Ajuntament de Vilafranca, Ariadna Corbella, fa un balanç positiu de la jornada pel retorn que va obtenir tant de la clientela com dels paradistes. Afegeix, però, que es tracta d’un mercat molt diferent al que estàvem acostumats.

En un mateix moment podien ser dins el recinte 120 persones. L’aforament va estar complet durant tot el matí, de vuit a dues, i el temps màxim d’espera per accedir al recinte va estar al voltant dels 4 minuts.
La zona de venda tenia un accés únic a la zona del monument a Milà i Fontanals i la sortida es feia pel cantó oposat de la rambla.

La Policia Local, els agents cívics i els voluntaris de Protecció Civil es van encarregar de controlar els accessos i de vetllar perquè es respectessin totes les mesures de seguretat i distanciament.
Aquest proper dissabte se seguiran, en principi, les mateixes mesures. Corbella explica que volen controlar cada pas endavant que es fa.

D’altra banda, demà dimarts es recupera una part del mercat de la Pelegrina. Les parades estaran disposades al carrer Baltà de Cela. Hi haurà únicament les vuit parades d’alimentació del mercat. Les mesures de seguretat seran les mateixes que les del mercat del dissabte però, en aquest cas, l’horari comercial serà de 9 a dos quarts de dues.

Pel que fa al petit mercat diari que se celebra a la rambla de La Girada, des de la setmana passada ja s’hi poden trobar parades de planter i de fruita de temporada. L’horari de venda de les parades de la Girada és de 9 a 14h i cal que la clientela que s’hi aproximi respecti totes les mesures de seguretat com el distanciament social, la protecció individual i sobretot en cap cas manipular els productes. Així mateix, els paradistes també tenen instruccions i compleixen les mesures en aquest sentit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: