Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca estudia impulsar un market place local que ajudi a potenciar el comerç de proximitat

L’Ajuntament treballa en un document centrat en cinc grans apartats que recull unes 30 mesures. Entre aquestes hi ha impulsar un market place local que potenciï el comerç de proximitat.

L’Ajuntament de Vilafranca està elaborant un pla per tal d’ajudar el teixit econòmic i empresarial tant en l’actual moment de crisi creat per el Covid-19, com per incentivar en la mesura del possible la reactivació un cop se superi la situació d’alarma i confinament.
El regidor de Promoció econòmica ha recordat, en una trobada telemàtica amb la premsa, que des de fa ja un mes la majoria de l’activitat econòmica s’ha paralitzat o alentit molt a causa de les mesures de confinament. Des de l’Ajuntament, ha dit Joan Manel Montfort, s’està elaborant un document on es recullin les diferents línies d’acció que es poden impulsar a nivell local i mirar al mateix temps de recollir les diferents demandes i propostes que es fan des de tots els àmbits econòmics de la vila. Montfort explica que són un total de 30 mesures que s’apleguen en cinc grans àmbits. També comenta que evidentment les accions a nivell econòmic son les que poden ser més esperades; però apunta que caldrà veure també com arriba l’economia de l’Ajuntament al final d’aquesta situació.
Entre les propostes que s’estan treballant hi ha recollir les demandes i necessitats de tots els sectors afectats per el Covid-19.
També detallar les mesures que aplica l’Ajuntament i millorar-les, com per exemple l’ajornament dels tributs municipals i el no cobrament de taxes per serveis no prestats.
Es vol reorientar els diferents programes de Promoció Econòmica, i Montfort parlava per exemple de les Fires de Maig i la possibilitat de fer-ne una edició virtual. Una qüestió que s’està estudiants.
Un altra apartat és el d’encara ja noves programacions per ajudar a encara no només aquest moment, sinó mirar també de cara al futur. Entre les diferents propostes que hi ha sobre la taula la que es voldria tirar endavant el més aviat possible seria un marketplace local que ajudi també a potenciar el comerç de proximitat.
Finalment s’està mirant també com fer accions un cop acabi el confinament i que ajudin a reactivar l’economia.
El regidor ha concretat que aquest document en quan estigui redactat definitivament es penjarà al web de Promoció Econòmica. Montfort reconeix que la situació ha provocat situacions molt complicades a moltes empreses, comerços i autònoms, i que ha obligat a adaptar-se al nou escenari. D’altra banda considera que tot plegat també ha servit per que molts negocis es posin al dia nivell tecnològic; al mateix temps que ha servit per posar en valor el comerç de proximitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: