Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Protecció Civil fa una crida a la coresponsabilitat en la sortida dels menors

Protecció Civil fa una crida a la coresponsabilitat en la sortida dels menors

Es recomana esglaonar la sortida dels nens i nenes al llarg del dia a partir de demà.

Protecció Civil de la Generalitat, davant l’entrada en vigor des de demà diumenge de les noves condicions del confinament, que permeten la sortida diària durant 1 hora dels menors d’edat entre 0 i 13 anys, o el fet que els menors entre 14 i 17 anys puguin sortir pel temps imprescindible per realitzar tasques com comprar menjar o altres articles de primera necessitat, demana a la ciutadania coresponsabilitat de tots cap a tots per a que aquestes mesures no vagin en detriment de la lluita contra la propagació de la COVID-19.

En aquest sentit, el subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, ha recomanat aquesta tarda que el progenitor o tutor que surti demà amb els menors de fins a 13 anys, ho faci respectant unes franges horàries recomanades pel Govern de la Generalitat a través del comitè tècnic del Pla PROCICAT per a que les sortides es facin de forma ordenada, evitant puntes de concentració de persones que vagin en detriment de les mesures de distanciament social per evitar la propagació.

En aquest sentit Protecció Civil de la Generalitat ha editat un document de preguntes freqüents adaptant la normativa estatal al dia a dia de les famílies per a que puguin saber què poden i què no poden fer a partir de demà pel que fa a les sortides de menors. El podeu trobar aquí.

Delgado ha insistit que “l’aplicació de les mesures vigents des de demà (inclòs) no suposa en cap cas passar a una situació de desconfinament. Continuem en confinament i l’espai públic està reservat a actuacions i moments concrets. L’objectiu de permetre les sortides és precisament el de dur a terme un millor confinament per part dels menors d’edat, de forma que es minimitzi l’impacte psicosocial del confinament perllongat en els menors”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: