Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Equip d’Atenció Primària Penedès Rural continua treballant per la contenció del coronavirus

Els professionals dediquen bona part de la jornada laboral a fer seguiment telefònic actiu dels malalts amb simptomatologia lleu compatible amb la Covid-19, que no han requerit ingrés hospitalari.

L’equip s’ha reorganitzat per donar la millor resposta possible davant la pandèmia de coronavirus amb més atenció telefònica i telemàtica; però continua atenent totes aquelles situacions inajornables.

Els professionals de l’EAP Penedès Rural dediquen bona part de la jornada laboral a fer seguiment telefònic actiu dels malalts amb simptomatologia lleu compatible amb la Covid-19, que no han requerit ingrés hospitalari. D’aquesta manera, l’Atenció Primària està fent una tasca de contenció per frenar l’expansió del coronavirus.

Més enllà de la Covid-19, hi ha moltes altres situacions que continuen sent ateses presencialment. Però ara que sembla que la situació d’emergència sanitària comença a estabilitzar-se, l’Equip d’Atenció Primària del Penedès Rural preveu anar tornat a la normalitat de forma gradual i prioritzant les persones més vulnerables.

Al Penedès Rural hi ha uns 270 persones que reben atenció domiciliària, unes 600 que són considerades pacients crònics complexos i unes 70 més que pateixen malalties cròniques avançades. Algunes d’aquestes persones estan en residències.

En aquest sentit, la directora de l’EAP, la doctora Sara Freixedas, destaca que les residències del Penedès Rural no tenen constància de cap cas positiu de Covid-19 fins al moment, ni entre els seus residents ni entre el personal que hi treballa, tot i que falten els resultats dels PCR d’un dels centres. Tampoc s’ha registrat cap positiu en centres tutelats de menors. Malgrat que això no vol dir que no es puguin donar casos més endavant, Freixedas creu que és una bona notícia.

Des de l’EAP Penedès Rural han volgut destacar el paper dels ajuntaments per la seva predisposició a col·laborar en tot moment i la cessió de mòbils als professionals sanitaris. Agraeixen també altres iniciatives de suport social als municipis així com també la col·laboració en la intensificació de neteja i desinfecció dels consultoris.

L’equip directiu també vol fer públic el seu agraïment a tots els seus professionals sanitaris i no sanitaris: «l’esforç, la generositat i la capacitat d’adaptació a la nova situació que han demostrat».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: