Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El moviment de cosidores coordinat per l’Oficina del Voluntariat ha confeccionat 3.000 bates

El moviment de cosidores coordinat per l’Oficina del Voluntariat de Vilafranca ha fet arribar 3.000 bates a l’Hospital Comarcal.

L’Oficina del Voluntariat de Vilafranca ha coordinat una xarxa de persones, empreses i personal de l’administració per proporcionar bates al personal sanitari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès en els moments més durs de la crisi del coronavirus.

El moviment va néixer davant la demanda de material de protecció. Una seixantena de persones es van posar a cosir des de casa i una quarantena més ho feia sota el paraigua de l’ONG Global Humanitària al restaurant Casanova de La Bleda, on concretament es feien bates rebutjables de polietilè.

La tècnica de l’Oficina del Voluntariat de Vilafranca, Montse Mestre, explica que, donada l’envergadura de la xarxa, l’Ajuntament va involucrar la Policia Local i la Unitat de Serveis per dur a terme les entregues de material i bates acabades.

Mestre explica, d’altra banda, que el projecte, tal i com ha estat concebut en plena crisi, acaba aquí.

En total s’han confeccionat i lliurat 3.000 bates durant les pitjors setmanes de la pandèmia de coronavirus.

El sotsinspector de la Policia Local de Vilafranca Joan Vich explica el paper de la policia i la unitat de serveis en aquest engranatge.

Les cosidores s’han coordinat a través de quatre grups on sempre hi havia una persona experta que marcava les directrius a l’hora de cosir les bates. En aquest treball en xarxa, a banda de totes les cosidores, hi han col·laborat empreses i entitats de forma desinteressada.

Des del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf, el personal sanitari va fer públic fa uns dies un vídeo d’agraïment a la tasca de totes aquestes persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: