Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El CCAP crea una calculadora de vulnerabilitat per a accedir a les moratòries de lloguer

El CCAP crea una calculadora de vulnerabilitat per a accedir a les moratòries de lloguer

El Servei Comarcal d’Habitatge continua prestant servei a la ciutadania de l’Alt Penedès durant l’estat d’alarma. Des que es va declarar, el 14 de març, s’han atès més de 200 consultes.

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès posa a disposició de les persones i les famílies un simulador online que els permetrà calcular si compleixen els requisits per demanar una moratòria per al pagament del lloguer. El Servei Comarcal d’Habitatge continua prestant servei a la ciutadania de l’Alt Penedès durant l’estat d’alarma. Des que es va declarar, el 14 de març, s’han atès més de 200 consultes per telèfon i per correu electrònic.
Es recomana a totes les persones que tinguin dubtes o dificultats amb el seu lloguer o hipoteca, o bé que vulguin fer consultes relacionades amb les mesures aprovades per l’Estat amb relació a les moratòries per al pagament del lloguer o la hipoteca,  o que rebin propostes de les seves entitats bancàries o dels propietaris del seu habitatge, que s’adrecin al Servei Comarcal d’Habitatge per rebre informació i orientació abans de prendre cap decisió. A la pàgina web del Consell Comarcal es poden trobar, dins l’apartat Covid 19 les informacions d’interès en matèria d’Habitatge, els models de sol·licitud de les diferents moratòries i,com a novetat, un simulador online per calcular si les persones i famílies compleixen els requisits per accedir a les moratòries per al pagament del lloguer establertes per l’Estat. Aquest simulador ha estat elaborat conjuntament amb el Servei d’Informàtica del Consell Comarcal i és accessible des de qualsevol dispositiu. Introduint les dades d’ingressos i despeses de cada llar, s’obté una resposta immediata sobre si es pot o no sol·licitar aquesta moratòria.
D’altra banda, els propietaris d’habitatges que es plantegin llogar el seu habitatge poden consultar també al Servei Comarcal d’Habitatge com fer els tràmits i les condicions contractuals del lloguer. O bé, si hagin tingut o pensen que tindran algun impagament per part dels seus llogaters, poden consultar el seu cas, per telèfon o per correu electrònic. D’altra banda, la convocatòria ordinària d’ajuts per al pagament del lloguer de la Generalitat, que normalment s’obria en aquesta època de l’any i que es tramitava des del Consell Comarcal, està temporalment suspesa. Qualsevol dubte amb relació a aquests ajuts es pot traslladar també al Servei Comarcal d’Habitatge.

El link per accedir a la calculadora és: https://www.ccapenedes.cat/actualitat/mesures-covid-19/mesures-i-informacio-per-pal-liar-els-efectes-de-la-covid-19/calculadora-rd-11-2020

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: