Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO i UGT han demanat a l’ajuntament de Vilafranca i al Consell Comarcal un taula de diàleg

La crisi sanitària ve acompanyada d’una crisi econòmica, laboral i social. La dades ho constaten.

En el darrer mes hi ha hagut un increment notable de l’atur, afegit als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació. N’hem parlat amb els representants dels dos sindicats majoritaris, el secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, Josep Mª Romero i amb el secretari general de la UGT a l’Alt Penedès, Garraf i l’Anoia, Francesc Rica.
Han posat números sobre la taula. A data d’avui hi ha a l’Alt Penedès 1.181 expedients per força major que afecten 7.604 treballadors i també 80 ERTO’s per circumstàncies organitzatives que afecten 1.978 treballadors.
Una situació que té molt preocupats als sindicats.
D’altra banda, però, amb aquests números, Francesc Rica, indica que l’Alt Penedès no és de les comarques més afectades. Amb un 28% , està per sota de la mitjana catalana i molt per sota del Garraf que té un 42% o l’Anoia amb un 37%.
El que preocupa és sobretot el futur més immediat.
Des del sindicat CCOO plantegen tres grans objectius. Conservar les llocs de treball, suport a les empreses per la seva subsistència i protecció social a qui ho necessiti. Unes mesures que s’haurien d’acordar amb els agents sindicals, polítics i econòmics a tots els nivells. També a nivell comarcal, per això han demanat una taula de diàleg a l’ajuntament de Vilafranca i al Consell Comarcal.
Perquè des dels sindicats saben que la crisi ha arribat de cop, amb l’aturada de l’economia, però la sortida de la crisi serà esglaonada, per això demanen que les mesures que s’han aplicat s’allarguin alguns mesos.
Respecte a la petició adreçada als polítics locals des dels sindicats expliquen que la resposta ha estat positiva, amb un primer contacte amb l’alcalde de Vilafranca i el regidor de promoció econòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: