Dissabte, 16 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Troben una punta de llança de l’Edat de Bronze a Torrelles de Foix

Troben una punta de llança de l’Edat de Bronze a Torrelles de Foix

L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha lliurat a la Generalitat de Catalunya una punta de llança prehistòrica que va ser trobada fa uns dies per Àlex Damas, un veí del municipi, del barri d’El Cusconar.

La peça és del tipus Palmela i tindria el seu origen a l’Edat del Bronze.
Per tal de conèixer la composició metal·lúrgica de la punta de sageta de Torrelles de Foix i intentar identificar si es tracta d’una manufactura local o si procedeix d’alguna regió de característiques mineralògiques conegudes, s’ha lliurat temporalment la punta de sageta a Josep Gallart Fernández, arqueòleg dels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Cultura i especialista en l’edat del bronze. En el termini d’unes setmanes es disposarà dels resultats de l’estudi. Posteriorment, la intenció és cedir aquesta peça al Museu del Vinseum.
Les puntes de sageta o llança del tipus anomenat Palmela són característiques dels aixovars de la cultura prehistòrica anomenada “del vas campaniforme”, que es va desenvolupar durant el període de l“edat del bronze” entre el 2600 i el 1700 aC.
Aquestes puntes s’anomenen així perquè van ser van ser identificades per primera vegada al jaciment portugués de Palmela.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: