Dissabte, 27 d'abril de 2024
Toni Ponce s’emporta la mínima pels Jocs paralímpics de Tòquio 2020

Va batre el record del món en els 50 metres braça i el record d’Espanya dels 100 metres braça

El nedador vilafranquí Toni Ponce continua superant-se.
Si la temporada passada ja va guanyar les Series Mundials de natació adaptada, lluint al Mundial de Londres amb una medalla de plata i dues de bronze, ara va segellar definitivament el seu passaport per ser present al Jocs Paralímpics de Tòquio en el transcurs del Torneig Internacional de Natació Adaptada de Barcelona celebrat aquest darrer cap de setmana.
Ponce que defensa els colors del Club Natació Sitges, va batre el rècord del món en la prova dels 50 metres braça i el rècord d’Espanya als 100 metres braça, i d’aquesta forma s’ha classificat per formar part de l’equip espanyol a Tòquio.
Als 50 metres va rebaixar el rècord mundial als 41” i els 100 metres braça en 1′ 27” , la millor marca espanyola de tots els temps.
Ponce també va establir un nou rècord d’Europa en la prova dels 200 metres estils, fent una cursa gairebé perfecta i va aconseguir deixar la marca 2′ 49”, un registre que ja ha entrat a la història com el millor d’Europa.