Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV emet aquest dissabte el programa ‘Dones entre reixes’

A les portes del 8 de març, Penedès TV emet aquest dissabte a les deu de la nit ‘Dones entre reixes’, el primer programa de televisió fet des de la presó de Wad-Ras.

‘Dones entre reixes’ és un programa informatiu de La Xarxa que pretén respondre qüestions com com és la maternitat a la presó o com s’hi viuen els estereotips de gènere. L’espai inclou un reportatge sobre la situació de les dones a la presó de Wad-Ras i una taula rodona moderada per la periodista vilafranquina Mònica Hernández amb experts sobre el món penitenciari català.

El programa accedeix a la presó més antiga de Catalunya per explicar-nos històries humanes i per constatar que les presons estan fetes per i pels homes. De fet, a Catalunya no hi ha cap presó per a dones. Elles compleixen condemna en mòduls dins de presons per a homes.

Wad-Ras té una altra peculiaritat: és l’únic centre penitenciari de Catalunya amb un departament per a mares. Les internes hi viuen amb els seus fills fins que fan els 3 anys. Les dones representen el 7% de la població reclusa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: