Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’exiliada nicaragüenca Magaly Castillo pronuncia una xerrada a l’Acte Institucional del 8M

Magaly Castillo formava part d’un col·lectiu de joves feministes a Nicaragua i va haver de fugir del seu país arrel de la repressió del desgovern de Daniel Ortega i Rosario Murillo.

Aquest dilluns l’Escorxador de Vilafranca acollia l’Acte Institucional del Dia de les Dones i començava amb la lectura del manifest per part de Magda Sech. L’acte comptava amb la presència de la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, que va començar la seva intervenció condemnant l’apunyalament d’aquell mateix matí a una dona. Arroyo destacava que un dels pilars de la tasca que fa la seva regidoria és incidir en l’educació tant a escoles com a instituts.
La gran protagonista de l’acte institucional va ser l’activista i exiliada nicaragüenca Magaly Castillo que va pronunciar la xerrada ‘Feminisme a Centreamèrica i el moviment de dones joves feministes’. La Magaly Castillo formava part d’un col·lectiu de joves feministes a Nicaragua i va haver de fugir del seu país al juny del 2018 arrel de la repressió del desgovern de Daniel Ortega i Rosario Murillo ja que van reprimir les manifestacions en defensa de moltes lluites socials. Tot plegat va provocar una crisi de violació dels Drets Humans.
Castillo parlava també de la força i valentia de les dones de Centreamèrica.
Magaly Castillo va voler transmetre el missatge de que les dones nicaragüenques segueixen en peu de guerra i que aquesta és una pràctica que s’ha d’estendre i fer popular.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: