Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Valoració positiva de l’arrelament de la figura dels agents cívics

Un any després de la recuperació de la figura dels agents cívics a Vilafranca, l’Ajuntament valora positivament la funció que exerceixen i preveu donar-hi continuïtat.

Els agents cívics són quatre persones contractades per l’Ajuntament de Vilafranca a través d’un pla d’ocupació que s’encarreguen de fer tasques de suport a la Policia Local dins l’àrea de la policia de proximitat. Una de les seves feines principals és la protecció als horaris d’entrada i sortida de l’escola, concretament al Mas i Perera, Pau Boada, Estalella i Graells i Vedruna – Sant Elies.

A banda d’aquesta funció, també s’encarreguen de voltar per parelles per diferents barris de Vilafranca recollint possibles incidències de tota mena: deficiències al mobiliari urbà, irregularitats a la via pública o conseqüències d’actes incívics.

Pel regidor de Seguretat Ciutadana i Ocupació, Joan Manel Montfort, els agents cívics s’han convertit en un referent per a la població.

El sergent Antoni Laguna és el responsable de l’Àrea de Policia de Proximitat de la Policia Local de Vilafranca i destaca especialment la funció dels agents cívics per garantir la seguretat dels escolars i les seves famílies en adreçar-se als centres educatius.

Els agents cívics patrullen en horari de matí i de tarda i passen totes les incidències recollides a la Policia Local per derivar les actuacions pertinents en cas que sigui necessari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: