Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat aprova els pressupostos amb un increment de despesa en la gestió de residus

La seu del Consell Comarcal a Vilafranca del Penedès va acollir ahir dilluns una sessió extraordinària pels pressupostos de l’ens. El govern de la Mancomunitat va aprovar per majoria el pressupost pel 2020.

Per primera vegada, l’assemblea es va fer a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Abans d’arrencar, el seu president Xavier Lluch va donar la benvinguda als assistents.
En xifres, el pressupost aprovat és de 39,8 MEUR, un 5,1% més que el 2019, i preveu destinar 23,7 MEUR a la gestió de residus. El pla d’inversions previst és de 8 MEUR, finançats principalment per les aportacions de la Generalitat i suposa un 20,51% del pressupost total de l’entitat.

El president de la Mancomunitat, Sergi Vallès, va explicar que «aquest pressupost és l’instrument per gestionar la Mancomunitat i donar resposta a les necessitats dels ajuntaments». Vallès va dir que s’ha realitzat un esforç per estudiar en profunditat la situació de cadascun dels serveis que presta la institució, parlar amb les administracions superiors per cercar inversions de futur i conversar també amb els alcaldes i alcaldesses per captar les necessitats del territori.

El vicepresident de l’àrea econòmica, Aureli Ruiz, va fer un repàs als comptes destacant l’augment en un 9,4% de les despeses de funcionament, sobretot en l’àrea de de residus, degut a l’increment de tones de residus recollides i a l’augment del cànon d’entrada a l’abocador.
Des del govern de la Mancomunitat van destacar la necessitat de repensar els models de gestió i de recollida de residus per tal de generar-ne menys i alhora augmentar els índexs de reciclatge i de recuperació de materials, evitant les despeses que suposa malbaratar recursos que encara són aprofitables. En la mateixa línia van destacar l’augment de despesa en el Centre d’Acollida d’Animals Domèstics per tal de donar resposta a les necessitats de funcionament i a les peticions de servei de més ajuntaments.
En la mateixa sessió també es van aprovar les aportacions que realitzaran els municipis per cobrir aquestes despeses, així com el detall d’aportacions provinents d’altres administracions per a la prestació de serveis bàsics, com ara el sanejament de les aigües residuals, que finança íntegrament l’Agència Catalana de l’Aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: