Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Impressores 3D de l’Alt Penedès fabriquen 150 protectors facials diaris

Impressores 3D de l’Alt Penedès fabriquen 150 protectors facials diaris

Les empreses penedesenques DPR Automatismos i D3D Tech Printing han aconseguit, junt amb altres col·laboradors de la comarca, posar en funcionament més de 30 impressores 3D.

Amb elles es fabricaran, cada dia, uns 150 protectors facials per al personal sanitari.
Aquesta iniciativa s’ha impulsat després que els responsables de le empreses, els vilafranquins Robert Machuca i Jose Labandeira, es posessin a disposició de l’Ajuntament de Vilafranca per col·laborar en la producció de components sanitaris. L’Ajuntament va consultar l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès i el Centre Sociosanitari Ricard Fortuny quin material era més necessari i es va establir que la prioritat era la fabricació de protectors facials.
A hores d’ara, es poden fabricar dos models d’equips adreçats al personal sanitari, amb un nivell més alt de protecció, i un segon model per a personal de farmàcies o residències. L’empresa, que de moment té material per fabricar 2.000 protectors facials, està valorant la possibilitat de fabricar altres peces segons les prioritats del sistema sanitari. A més, també ha fet una aportació econòmica per adquirir matèria primera per fabricar aquesta setmana.
Aquesta iniciativa se suma a d’altres aportacions d’empreses de la zona, com ara la donació de guants i material feta per EMMS, la donació de material per a fer mascaretes que han donat BCNonowens, l’oferiment de la xarxa de vehicles de Nicolàs, la desinfecció d’ambulàncies de Tallers Midas, 2.000 mascaretes per part d’Ametller Origen o la cessió d’habitacions que ha fet la Masia Cal Tòfol-Restaurant Casa Nova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: