Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El DARP fa costat al CR del Cava per evitar l’augment de superfície de vinya

El DARP recorda que dona suport, des del primer moment, a la recomanació del Consell Regulador de la DO Cava de no incrementar la superfície de vinya per a cava.

I és que arran del recurs presentat per la Junta d’Extremadura, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Madrid permet que uns territoris concrets puguin interferir en les decisions del Ple del Consell Regulador de la DO Cava, fet que trencaria amb el concepte de DO i el seu sistema de governança.
El DARP afirma que fa costat al Consell Regulador de la DO Cava en la seva voluntat de no incrementar la superfície de vinya pel risc de desequilibrar l’oferta i la demanda i evitar la devaluació de la DO, que es començava a apuntar.
Aquesta sentència, que es pot recórrer davant del Tribunal Suprem, no te per què tenir efectes immediats sobre la limitació de noves superfícies de vinya per a cava, ja que les autoritzacions de noves plantacions ja van ser atorgades i no es poden modificar.
Recordem que des l’actual campanya de plantació i durant tres anys, el MAPA ha resolt la limitació total de noves plantacions, de replantacions i de conversió de drets de vinya amb destinació de la seva producció de cava.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: