Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal recorda les repercussions de les mesures extraordinàries sobre el consum

S’aplica una moratòria al pagament de la hipoteca de l’habitatge habitual, si es pateixen dificultats per fer-ho a causa de situacions derivades del confinament i el tancament de l’activitat econòmica

Una de les mesures més importants, des del punt de vista de les persones consumidores, és la moratòria per al pagament de la hipoteca per la compra de l’habitatge habitual en el cas de les persones que pateixin dificultats extraordinàries per fer-hi front. El termini per sol·licitar aquesta moratòria serà de 15 dies després de la finalització de la vigència del Reial decret llei que dicta aquesta mesura.
Un altre termini que també aturat mentre duri l’estat d’alerta, és el de la devolució de productes, tant si han estat comprats en botigues presencials com a distància. També han quedat aturades les operacions de portabilitat de serveis de telefonia i Internet, per garantir el manteniment d’aquests serveis i evitar l’entrada d’operaris en els domicilis.
Queden garantits els subministraments de llum, gas i aigua per a les persones que tinguin la condició de vulnerables o en risc d’exclusió; i es prorroga fins al 15 de setembre de 2020 la vigència de l’abonament social.
Un cop s’aixequi l’estat d’alerta, es preveuen nombroses consultes sobre el pagament avançat de productes o serveis que no s’hagin pogut prestar per raó de força major: viatges, transports, espectacles, cursos, quotes de gimnasos i similars. En la majoria de casos, la persona consumidora té dret a reclamar el retorn dels imports avançats, però també té l’opció d’acceptar una solució alternativa com ara canvi de dates, serveis addicionals, descomptes o altres. En el cas concret del transport aeri, si el vol es cancel·la per una causa de força major la companyia aèria ha de retornar els diners del bitllet o bé oferir un transport alternatiu.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: