Dissabte, 11 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO crida a preservar l’ocupació davant l’allau d’ERTOs a l’Alt Penedès-Garraf

El sindicat expressa que s’estan trobant que moltes empreses expressen dubtes alhora de tramitar els ERTOs, davant l’incertesa de si seran aprovats per l’Autoritat laboral.

CCOO ha anunciat, en un comunicat, que empreses de l’Alt Penedès com Grammer i Gedia, a dia d’avui ja han presentat ERTOs per raons de força major. També s’ha conegut que una part significativa d’empreses del sector del cava o les empreses d’automoció Brose i Mahle entre d’altres, estan negociant mesures encaminades a la flexibilitat interna. El sindicat expressa que s’estan trobant que moltes empreses expressen dubtes alhora de tramitar els ERTOs, davant l’incertesa de si seran aprovats per l’Autoritat laboral. Al·leguen que el Reial Decret aprovat pel govern central conté serioses dificultats d’interpretació. L’afectació d’ERTOs és molt gran a la petita i mitjana empresa i es poden produir excessos degut a la menor presència de representació sindical dels treballadors. CCOO denuncia acomiadaments o l’ús indegut de vacances, entre altres accions. Alhora continua apostant per plantejar mesures alternatives de teletreball i flexibilitat interna. Tot i així, CCOO valora positivament les mesures decretades pel govern perquè trenquen amb la idea de l’acomiadament com a exclusiva alternativa davant la situació d’incertesa econòmica i fa una crida a les empreses i a la concertació al territori a preservar l’ocupació. CCOO continua responent i assessorant milers de consultes personals i col·lectives a través del telèfon 933 100 000 i telemàticament a través del web consulta.ccoo.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: