Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú denuncia que l’equip de govern no fa els deures en matèria bibliotecària

Des de Vilafranca en Comú expliquen que des del 2015 treballen a través de mocions per la construcció d’una biblioteca comarcal, que li correspon a la vila segons el mapa de lectura pública de Catalunya.

Vilafranca en Comú critica la deixadesa de l’equip de govern tant en l’actual biblioteca com en el futur equipament que es vol construir al municipi.

Els comuns van voler posar algunes xifres sobre la taula que avalen la poca inversió del consistori en aquesta qüestió. Per exemple, actualment hi ha 24 metres quadrats de biblioteca per cada 1.000 habitants a Vilafranca, mentre que la mitjana dels municipis catalans ronda els 50 metres quadrats. Hi ha 0,33 ordinadors per cada 1.000 habitants a la vila i la mitja és de 0,5. La capital de l’Alt Penedès destina 212.000 euros l’any a biblioteques, mentre que Vilanova sent el doble de gran hi destina quatre vegades més de recursos: 900.000 euros anuals.

Ramon Arnabat qualifica de «nefasta» la inversió de l’actual govern a l’actual biblioteca.

Els comuns acusen al govern de tenir una idea de biblioteca del segle XIX, com a espai només d’emmagatzematge de llibres. A més, també apunten que les instal·lacions actuals de la biblioteca són deficitàries. Denuncien que no hi ha espai suficient per fer exposicions ni activitats, no hi ha un lloc destinat al treball intern, el personal de neteja és insuficient i no reben
cap mena de formació continua des de l’Ajuntament. Per a millorar-ne les condicions, hi ha ajudes diverses de la Generalitat i de la Diputació, a les que segons els comuns el govern no s’hi ha presentat.

Arnabat, a més, diu que el govern ha deixat escapar 2M d’euros pel futur equipament.

Segons el seu punt de vista, la nova biblioteca hauria d’oferir més serveis i recursos que l’actual, tal com explica la bibliotecària Bernardette Huerto.

Els comuns també van aprofitar per demanar una trobada immediata de la comissió de lectura pública, que és la que ha de fer el seguiment de la construcció d’aquest nou espai i que no es reuneix des del 14 de març. Vilafranca en Comú ja fa un mes que va demanar per escrit al regidor de Cultura que convoqués aquesta reunió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: