Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC reclama millores al bus urbà perquè augmenti la seva utilització

El grup municipal de Vilafranca en Comú va oferir aquest dimarts a la tarda una roda de premsa al seu local per reclamar millores al bus urbà.

Agustí Villarroya va explicar que el servei actual «presenta moltes deficiències que provoquen que sigui menys utilitzat del que podria ser». Villarroya va parlar de poques parades amb marquesina, 18 de 55, manca d’andanes o andanes defectuoses, falta de bancs o informació deficient. Però, sobretot, va fer referència a la freqüència de pas, que al parer dels Comuns hauria de ser cada mitja hora. També va apuntar algunes possibles millores, com la instal·lació de màquines expenedores de tiquets i afegir trajectes que comuniquin amb els polígons.

El regidor Ramon Arnabat va apuntar que Vilafranca no té pla de mobilitat i que el 50% de la contaminació a la vila ve provocada per l’ús del vehicle de motor al nucli urbà. Per això creuen que s’ha de donar un impuls al bus urbà.

Des de Vilafranca en Comú van explicar que l’ajuntament destina 420.000 euros al servei de bus i 5.000 al seu manteniment.

D’altra banda, els Comuns van fer referència a la proposta de resolució sobre el carril Bus Vao a la B23 que va ser debatuda dimecres passat al Parlament. La proposta, amb l’objectiu de potenciar i millorar el transport públic, es va aprovar per unanimitat; però no va prosperar un segon punt que incloïa sobre el fet que la construcció no se situés «en el marc de les discrepàncies de traspàs de competències de la B-23 amb Foment» amb els vots en contra de JxC i ERC i l’abstenció de la CUP.

El carril Bus Vao de la B23 és una llarga reivindicació que té els seus orígens l’any 2001.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: