Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Presentades 222 sol·licituds de bonificació de la taxa d’escombraries a Olèrdola

Presentades 222 sol·licituds de bonificació de la taxa d’escombraries a Olèrdola

Els ajuts es concedeixen per l’ús continuat de la deixelleria. Per fer autocompostatge casolà, rebran bonificació 32 habitatges. L’Ajuntament destaca que les dades consoliden una tendència a l’alça.

L’Ajuntament d’Olèrdola ha rebut fins a 222 sol·licituds de bonificació de la taxa d’escombraries per ús continuat de les deixalleries. Aquestes sol·licituds han estat acceptades després d’haver-se acreditat en cada cas un mínim de 24 usos de la deixalleria el 2019 i suposen 11 peticions més que les presentades l’any anterior. L’Ajuntament d’Olèrdola ha informat que s’ha subvencionat un 25% de la taxa d’escombraries a 202 habitatges. La resta de 20 sol·licituds bonificades han estat per 3 comerços i activitats similars amb una superfície inferior a 150 metres quadrats; 14 indústries de menys de 5.000m2; per un bar de menys de 50 places i per un restaurant de 51 a 100 places. En total, l’import subvencionat per aquest concepte aquest 2020 ha estat de 10.302 €.
D’altra banda, les 32 sol·licituds presentades per haver fet autocompostatge casolà rebran un 15% de bonificació de la taxa d’escombraries, mentre que 6 activitats comercials i industrials tenen dret a l’exempció de la taxa de residus en integrar en la seva activitat sistemes per a reciclar les deixalles que generen. Sumant els tres conceptes bonificats, aquest any l’ajuntament subvenciona 13.594 euros, 600 euros més que els atorgats l’any passat. La tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, Cristina Badell, fa una valoració positiva perquè es consolida la tendència a l’alça en la xifra de sol·licituds.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: