Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nou Verd i Nou Set es constituiran com a cooperativa de segon grau

Definida com a Grup Cooperatiu, la cooperativa de segon grau estarà integrada pel centre Especial de treball Nou Verd i l’empresa d’inserció Nou Set.

25 anys després de la posada en marxa de la cooperativa de serveis de jardineria Nou Verd, les persones que treballen actualment sota el paraigua del grup Entrem-hi fan un pas endavant i aviat constituiran una cooperativa de segon grau, que definida com a Grup Cooperatiu, estarà integrada pel centre Especial de treball Nou Verd i l’empresa d’inserció Nou Set.

Nou Verd va començar a caminar l’any 1994 impulsada per cinc persones amb problemes de salut mental que s’havien conegut a través d’un curs de Jardineria promogut per l’Ajuntament de Vilafranca i amb el suport del fons social europeu.

L’any 1997 ja eren el doble de treballadors. I aquell mateix any es crea, a partir d’un projecte similar, la cooperativa social Nou Set, especialitzada en serveis varis de manteniment i consergeria i en aquest cas adreçada a persones en risc d’exclusió social.

Amb el pas del temps, les Cooperatives han crescut, han ampliat la seva oferta de Projectes ocupacionals i de serveis comercials incorporant-hi la neteja, els reciclatges, una botiga, els manipulats industrials i fins i tot la gestió compartida del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics de la Mancomunitat Penedès – Garraf. Alhora han anat reforçant les seves sinergies i col·laboracions fins a la configuració, l’any 2018, d’un únic organigrama tècnic sota el paraigua d’un Pla Estratègic, comercial i de marca comú.

El president de Nou Verd, Xavier Vallès, destaca que la constitució en cooperativa de segon grau serà un pas natural.

En tots aquests anys, a banda d’ampliar els serveis que ofereix a administracions, empreses i particulars, el grup ha normalitzat a través de la feina la vida de persones que tenien, a priori, un difícil accés al món laboral.

La inserció laboral de persones que pateixen trastorns mentals o que es troben en situació de vulnerabilitat és una de les raons de ser de Nou Verd i Nou Set. Amb circuits que posen el focus en les persones i les seves competències, l’objectiu és trobar el lloc de treball més adequat per a cada treballador a través de diferents instruments.

En ser cooperatives, els treballadors i treballadores de Nou Verd i Nou Set tenen veu i vot en les decisions que es prenen. La Sílvia Balcells és especialista de segona de jardineria a Nou Verd i forma part del consell rector de la cooperativa.

El grup cooperatiu compta amb 215 llocs de treball i més de 300 persones contractades. Durant l’any 2019, el grup ha format 146 persones i n’ha atès 538. Entrem-hi té presència a 38 municipis del Alt Penedès, Anoia i Garraf i té un pressupost de cinc milions i mig d’euros, un 75% del qual provinent de serveis i projectes propis i un 25%, de subvencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: