Dimarts, 21 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament aprova definitivament la modificació puntual del POUM en l’àmbit del c/ Comerç

L’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en l’àmbit del carrer Comerç arriba després d’una polèmica que ha durat mesos.

El ple ordinari del mes de febrer ha vingut marcat per l’aprovació definitiva de la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal en l’àmbit del carrer Comerç després d’una polèmica entre l’equip de govern i la majoria dels grups de l’oposició que ha durat mesos. La Comissió d’Urbanisme del Penedès va donar llum verda al projecte el passat 7 de febrer i calia que el nou text, amb modificacions respecte al projecte inicial, passés pel ple municipal.

El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, va defensar el pla tot destacant que ara tots els barris vilafranquins tenen el planejament aprovat i recordant que el projecte protegeix les naus, manté el nombre d’habitatges, preveu nous equipaments i zones verdes i posa al dia les zones urbanes.

Des de VeC, Ramon Arnabat va manifestar la seva disconformitat amb el pla per diversos motius, entre els quals que consideren que hi ha faltat participació, diàleg amb els grups municipals i que és “un mal negoci” per a tots els vilafranquins.

VeC també va qüestionar la manera com l’equip de govern havia gestionat l’aprovació i el regidor Ramon Arnabat va afirmar que no havia rebut en cap moment el text definitiu que es portava aprovació.

La CUP va mantenir també la seva postura en contra del pla reiterant que, al seu parer, és un projecte que es va fer “amb presses electoralistes, sense tenir en compte la participació ciutadana ni l’opinió dels grups de l’oposició”. El regidor Noel Viñas va dir que el pla respon a interessos especulatius.

Per la seva part, ERC va reiterar que veu l’aprovació definitiva del pla com una “pèrdua d’oportunitats” perquè convertirà la zona en un espai on “l’especulació i la visió antisocial de l’urbanisme” són la base. La regidora Mònica Hill va apuntar que no entenen el viratge que ha fet la Comissió d’Urbanisme tenint en compte que el projecte havia estat suspès inicialment i en la modificació manté la seva essència inicial.

Per tancar el debat, l’alcalde Pere Regull va afirmar que al ple concloïa una fase però que queda molta feina per endavant que inclourà participació en diverses fases. Regull va defensar la urgència d’actuar per reactivar el barri del Molí d’en Rovira.

En relació a la postura contrària d’ERC, CUP i VeC, l’alcalde va dir que en cap moment hi havia hagut una contraproposta constructiva sobre el carrer Comerç.

El dictamen va prosperar amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s i els vots en contra d’ERC, CUP i Vec.

En relació a aquest mateix tema, ERC presentava al ple una moció per demanar que el conjunt històric de les naus industrials del carrer Comerç fos declarat Bé Cultural d’Interès Nacional que va comptar amb el suport de CUP i VeC. En aquest punt, el regidor de Ciutadans Eladio García va manifestar que la moció semblava voler entorpir que tiri endavant el pla del carrer del Comerç.

La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de l’equip de govern i l’abstenció de C’s.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: