Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Mancomunitat presenta les inversions de la Generalitat que executarà enguany

El conjunt d’inversions supera els 12 milions d’euros i destaquen especialment les actuacions en matèria de sanejament d’aigües residuals.

El president de la Mancomunitat Sergi Vallès i el delegat del Govern al Penedès Pere Regull han presentat aquest dimecres al matí les inversions que s’executaran aquest 2020 i que gestionarà l’ens penedesenc a quinze dels seus trenta-quatre municipis.

El conjunt d’inversions supera els 12 milions d’euros i destaquen especialment les actuacions en matèria de sanejament d’aigües residuals, que havien estat aturades durant anys per la manca de finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’ampliació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Vilafranca és la inversió més important, amb 9 milions d’euros. L’EDAR tracta les aigües de 12 municipis de l’Alt Penedès i dóna servei a unes 70.000 persones.

Altres inversions destacades són el col·lector de Sant Sadurní i les millores a la depuradora de Sitges – Sant Pere de Ribes, que rebran al voltant d’un milió i mig d’euros cadascuna.
El delegat del govern al Penedès Pere Regull destacava l’aposta per la cura del medi ambient.

Els pressupostos també preveuen la redacció de projectes per a noves infraestructures com ara els sistemes de sanejament i depuració de Can Catasús, a Sant Sadurní, el de les Cases Noves de Cal Marquès, a Castellví de la marca, el de Bellavista i el Mas Morer, a Puigdàlber, el de Daltmar o l’ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, que dóna servei també als municipis de Sant Quintí de Mediona i Torrelavit.

El proper 2 de març la Mancomunitat Penedès – Garraf farà l’assemblea que ha d’aprovar el seu pressupost i incorporar les inversions atorgades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: