Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Camerata Penedès es presenta diumenge a l’Auditori en un concert compartit amb la Polifònica

La nova orquestra resident a l’Auditori oferirà un mínim de quatre concert anuals a Vilafranca, i vol reforçar el contacte i la col·laboració amb altres entitats culturals i musicals de la Vila.

Aquesta temporada s’estrena a l’Auditori de Vilafranca la residència de la Camerata Penedès, una orquestra de cambra que centrarà la seva activitat d’assaig i concerts a la capital de l’Alt Penedès amb la voluntat de generar sinergies amb les escoles de música de Vilafranca i tot el teixit musical existent a la vila.
El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, i l’alcalde Pere Regull acompanyats de representants de la Camerata han presentat aquesta col·laboració que representa tornar a comptar amb la possibilitat de programar de manera estable i de qualitat concerts de música de cambra. En nom de la Camerata, Felipe Contreras i Marina Arrufat han destacat la seva voluntat de col·laborar amb el teixit musical i artístic de la vila i han posat en valor també el fet que s’articulen com a cooperativa un fet que no és gaire usual entre les orquestres però que els permet tenir més control sobre les seves produccions.
Tant Ricard Rafecas com Pere Regull han destacat el fet de poder tornar a disposar d’una orquestra resident, pel que representa de vincular el nom del Penedès a una formació de primer nivell, i per que pugui ser també un referent per els alumnes vilafranquins i penedesencs que estudien per exemple a l’escola municipal Maria Dolors Calvet. Pere Regull
La presentació serà aquest diumenge a la tarda, amb un concert amb una primera part per orquestra en que interpretaran ‘Il pianto d’Arianna’ de Locatelli i ‘La Battaglia’ de H.F Biber; i una segona en que compartiran escenari amb la Polifònica de Vilafranca per oferir el Magnificat de Bach. Des de la coral vilafranquina, la seva presidenta Monset Cervera, es mostrava il·lusionada de poder cantar amb una orquestra, i celebrava que fos en la presentació de la Camerata.
El concert diumenge serà dirigit per Josep Prats, amb una orquestra formada per 22 músics, la coral amb 42 cantaires, i diferents solistes.
Dimecres, en la presentació que es feia a l’Auditori, cinc dels components de la Camerata Penedès van oferir un petit tast d’una de les peces que obrirà la seva residència diumenge a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: