Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC reivindica una línia de bus Exprés entre l’Alt Penedès i la UAB

La proposta anirà acompanyada d’un document amb 106 signatures d’estudiants del Penedès que ha recollit la Plataforma estudiantil.

La diputada sadurninenca d’ERC al Parlament Rut Ribas presentarà demà dimecres a la comissió de Territori del Parlament una proposta de resolució per implementar una línia de bus Exprés que vagi de Vilafranca a la Universitat Autònoma de Barcelona fent parada a Sant Sadurní d’Anoia.

Ribas ha explicat que aquesta és «una petició històrica» però creu que ara hi ha més possibilitats perquè hi ha pressupostos en marxa i es preveu un augment d’un 26% a la partida dedicada a la mobilitat sostenible, una part de la qual es destinarà a crear noves línies de bus Exprés.

Des del Jovent Republicà, Joan Cols recordava que hi ha servei de bus per anar des de Vilafranca cap a altres universitats.

Actualment per anar al campus de Bellaterra s’ha d’agafar el tren de la línia R4 fins a Martorell, fer transbord i agafar la R8 fins a Cerdanyola Universitat. Un cop allà s’ha d’agafar un bus llançadora fins a cada facultat. A més, aquest viatge només es pot fer cada hora. Tot això tenint en compte que sovint hi ha retards.

Actualment, a Catalunya, hi ha 43 línies de bus Exprés.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: