Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC valora els efectes positius que pot tenir el pacte de govern a l’Estat

VeC no veuria amb mals ulls un acord entre les forces progressistes per governar Vilafranca.

El regidor de VeC Ramon Arnabat, acompanyat de Montse Romagosa, han valorat l’acord de govern assolit a nivell de l’estat entre els socialistes i els comuns. Han exposat alguns dels compromisos adoptats que tindran uns efectes positius a nivell general pels ciutadans, però també en relació als ajuntaments. Especialment en aspectes de drets socials. Per exemple respecte al compromís de fer efectiva la gratuïtat real de l’educació obligatòria.
L’acord de govern a l’estat comporta un compromís de dedicar un 5% del PIB en educació i garantir l’accés universal a l’educació del 0 als 3 anys.
Es serveis socials hi ha també el compromís de millorar els recursos dedicats a la dependència. Aquestes millores poden beneficiar directament l’ajuntament de Vilafranca, que podrà dedicar els recursos a altres necessitats.
Ramon Arnabat apunta que també a nivell dels pressupostos de la Generalitat es podria arribar a una entesa per desencallar el pressupost amb l’entesa entre els Comuns i ERC.
Des d’aquesta perspectiva, i responent preguntes de la premsa, ha explicat que ells no veurien amb mals ulls un acord amb les forces progressistes, sumant el PSC, per governar Vilafranca, tot i que ho veu molt complicat.
Tornant als aspectes positius del pacte de govern a l’estat, Arnabat també ha destacat l’objectiu de derogar la llei Arsal una llei que encotilla els ajuntaments, en especial als que tenen unes finances sanejades com és el cas de Vilafranca.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: