Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de Vilafranca es mostra preocupat per les crítiques d’ERC als tècnics

El portaveu del govern vilafranquí, Aureli Ruiz, ha contrastat les informacions que va donar ERC aquesta setmana respecte del sobrecost de les obres del Vinseum.

Segons els republicans la mala gestió del govern ha suposat un increment d’un milió 300 mil euros. Aureli Ruiz ha volgut en primer lloc matisar aquestes xifres, perquè una cosa és la quantitat amb la que se surt a licitació i l’altra és la quantitat de l’adjudicació, que sempre és a la baixa. El cost real és el d’adjudicació i en aquest cas la primera empresa es va adjudicar l’obra per 4 milions 572 mil euros. La llarga durada de les excavacions arqueològiques va coincidir en una etapa d’increment de preus de materials de construcció i això va portar a l’empresa a renunciar a l’obra. L’ajuntament es va veure obligat a tornar a licitar i en una segona adjudicació el cost ha estat superior.
Xifres a banda, Ruiz ha mostrat la preocupació del govern pel que consideren crítiques continuades als tècnics municipals per part d’ERC.
Aureli Ruiz recorda també que la segona fase de les obres del Vinseum, amb un cost de poc més de 5M€, tenen dues subvencions assolides per la gestió del govern. Una dels fons europeus FEDER de 2M€ i una altra subvenció d’1M€ per part de la Diputació, de manera que el 60% de les obres es finança amb aportacions exteriors, i que els vilafranquins paguen el 40% .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: