Divendres, 7 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La no aplicació del conveni, una de les principals consultes al servei d’assessorament de CCOO

L’assessorament laboral de Comissions Obreres creix un 5’12% a l’Alt Penedès i la inaplicació del conveni és una de les principals consultes.

Comissions Obreres de l’Alt Penedès ha fet públiques les dades sobre assessorament laboral d’aquest 2019. Durant l’any passat, els punts d’assessorament del sindicat a Vilafranca i a Sant Sadurní d’Anoia van atendre 492 persones. Aquesta xifra suposa un 5’12% més que l’any anterior.

L’assessorament laboral és un servei molt valorat per treballadors i treballadores de la comarca i es consolida com una de les eines fonamentals del sindicat per intervenir en el mercat de treball.
El coordinador comarcal de Comissions Obreres a l’Alt Penedès, Miquel Escobar, destaca que una de les principals consultes que atenen els assessors és la no aplicació dels convenis laborals.

A banda de la inaplicació del conveni laboral, amb un 26% de les consultes fetes l’any 2019, s’han resolt dubtes sobre les prestacions de la seguretat social, en un 18%, càlculs sobre quitances o hores extres, en un 15%, i acomiadaments, en un 12%. També es fan consultes sobre salaris, contractació i altres temes.

Escobar s’ha referit, d’altra banda, a l’increment d’un 2’2% de mitjana dels salaris. Destaca, però, que els salaris de directius i càrrecs intermitjos pugen gairebé un 5%.

Tornant al balanç de l’any 2019 de l’assessorament laboral de CCOO, pel que fa als sectors d’activitat majoritaris de les consultes han estat: empreses de serveis i neteja, indústries metal·lúrgiques i químiques, comerç, hostaleria i turisme, transport per carretera i sanitat privada, per aquest ordre.
El 94% dels treballadors i treballadores que fan servir l’assessorament laboral són persones afiliades al sindicat que valoren aquest servei positivament. Dels usuaris i usuàries del servei no afiliats, un 55% s’acaben afiliant al sindicat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: