Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 10K, enguany Campionat de Catalunya, tanca en 1.500 inscripcions 15 dies abans de la cursa

Es mantindrà el recorregut de l’any passat amb millores al carrer Barcelona

Divendres passat al vespre Cal Figarot acollia la presentació de la desena edició de la 10k de Vilafranca que s’ha de celebrar aquest diumenge. Una edició que enguany serà Campionat de Catalunya de 10k en ruta i que ha tornat a tancar les inscripcions 15 dies abans amb 1500 corredors i corredores. Des de Fondistes Penedès, organitzadors de l’acte, es mostraven molt satisfets de l’èxit i la consolidació que està tenint aquest esdeveniment esportiu.
La cursa té lloc aquest diumenge 26 a les 11 del matí sense canvis en el recorregut ja que les modificacions de l’any passat, amb l’eliminació del carrer Comerç, van resultar molt positives. El que sí notaran els i les atletes és que el tram del carrer Barcelona serà més ample gràcies a les millores que s’han fet en aquesta via. Un any més, una hora abans de la 10k, s’iniciarà la cursa solidària i familiar Mini10k que enguany destinarà els beneficis a la Fundació Amics del Joan Petit, tal i com explicava la regidora d’Esports, Anna Doblas.
A l’acte de presentació estava convidada l’atleta vilafranquina Sílvia Montané que va oferir unes paraules al públic i va parlar de la seva experiència com a professional de l’atletisme.
Montané es va formar entrenant i competint amb el Club Atletisme Vilafranca, i el 1997 va aconseguir el títol de campiona d’Espanya de cros promesa. Anteriorment ja s’havia convertit en campiona de Catalunya de cros júnior, títol que revalidà com a campiona de Catalunya de cros promesa el 1997 i el 1999. En categoria absoluta va ser campiona de Catalunya de cros el 1998, de 3000m en pista coberta el 1999, i de 5000m el 2000. Va participar cinc vegades en el Mundial de cros i cinc en el Campionat d’Europa de cros. També ha estat atleta del Futbol Club Barcelona, d’Adidas i del Ría Ferrol gallec. Sílvia Montané va fer referència també a la figura de la dona dins el món de l’atletisme i, sobretot, en l’atletisme d’èlit que tantes vegades ha vist com es complicaven les carreres de les atletes quan decideixen ser mares. Va acabar desitjant que tan de bo algun dia aquesta situació canviï i animant més dones a competir en el món de l’atletisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: