Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol que el carrer Comerç sigui Bé Cultural d’Interès Nacional

Esquerra Republicana sol·licitarà a la Generalitat declarar Bé Cultural d’Interès Nacional el conjunt de naus del carrer Comerç.

El grup municipal d’Esquerra Republicana presentarà la sol·licitud al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per declarar Bé Cultural d’Interès Nacional el conjunt de naus del carrer Comerç.

Esquerra pretenia debatre aquesta sol·licitud a través d’una moció al ple d’aquest dimarts. Però segons ha explicat la portaveu del grup municipal Mònica Hill, tot i enviar la moció dins el termini, no es va incloure a l’ordre del dia perquè, segons el govern, el secretari no havia rebut el correu electrònic.
Malgrat tot, Esquerra portarà al ple municipal de febrer la moció perquè s’hi pugui sumar tant el govern com altres grups municipals. Hill ha explicat que ERC ha activat un grup de professionals en patrimoni i arquitectura per presentar properament la sol·licitud al Departament de Cultura, tant si hi ha acord al ple com si no.

Des d’ERC consideren que el valor patrimonial del carrer del Comerç es desvirtuaria si només es preservessin parcialment les naus, ja que aleshores esdevindria «una mena de decorat buit de contingut». Salvador Campamà, historiador i regidor d’ERC, ha afirmat que «la totalitat de la coberta i estructures de l’interior de les naus, com ara dipòsits i cups subterranis són elements imprescindibles per donar sentit al conjunt».
Per Campamà, la qualificació com a BCIN del carrer Comerç reforçaria la identitat de la vila.

Els regidors i regidores d’Esquerra estan convençuts que amb «la conservació d’aquest conjunt històric i i l’estratègia de dotar-lo de nous usos relacionats amb la cultura de la vinya i el vi i amb la cultura en general es dotarà Vilafranca d’un potent valor afegit i es complirà la funció de dinamitzar el barri i la ciutat, alhora que reforçarà el paper de nova centralitat que ha de tenir el barri del Molí d’en Rovira».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: