Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els representants sindicals a la comarca valoren positivament la pujada del salari mínim

CCOO i UGT creuen que és beneficiosa tota pujada del salari mínim però queden a l’espera d’altres mesures per part del Govern Espanyol

Aquesta setmana s’ha anunciat per part del govern espanyol la pujada d’un 5,5% del salari mínim interprofessional, el que comporta que ara els sous mensuals bruts seran de 950 euros. Aquest ha estat un acord pres entre el govern espanyol, la patronal i els sindicats. Els representants sindicals de la comarca, de CCOO i UGT, valoren positivament aquesta pujada tot i estar pendents de que s’acompleixi l’acord que marca que cap al final de la legislatura, al 2023, s’apugi el sou mínim fins a 1200 euros. Des de CCOO veuen amb esperança aquest objectiu sobretot pel fet que el nou govern sigui de «dos colors».
L’acord del govern fa preveure que al 2021 el salari mínim pugi als 1000 euros mentre que al 2023 pugui rondar els 1200.
Per la seva banda, des d’UGT també veuen amb bons ulls aquest increment salarial però volen deixar clar que la pujada hauria d’anar acompanyada de moltes altres mesures, sobretot relacionades amb una derogació de la reforma laboral.
Teruel afegia que fins ara la legislació ha afavorit, en la majoria dels casos, la patronal mentre que els treballadors i treballadores han anat perdent drets i patint condicions precàries.
La pujada de 50 euros respecte l’any passat pot afectar directament al 10% de treballadors i treballadores del país ja que el 90% restant ja tenen convenis que en tots els casos són superiors perquè es negocien entre sindicats i patronal acordant sous per sobre del salari mínim.
Ambdós sindicats estan en desacord amb les veus que diuen que aquesta pujada de sou pugui afectar a la creació de nous llocs de treball, més aviat al contrari, creuen que pot contribuir a generar-ne més.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: